vloer isoleren header
Lifestyle

De juiste motoruitrusting voor een veilige rit op de weg

Als je van plan bent om met de motor de weg op te gaan, is het belangrijk om de juiste uitrusting te dragen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook om te voldoen aan de wettelijke eisen. In deze blog zal ik je vertellen welke motoruitrusting belangrijk is voor een veilige rit op de weg.

drogisterij aanbieding bol

Het belang van motorkleding

Motorkleding is een van de belangrijkste onderdelen van je motoruitrusting. Het beschermt je tegen weersinvloeden, zoals regen en wind, maar nog belangrijker is dat het je beschermt bij een val of ongeluk. Motorkleding bestaat meestal uit een motorjas, motorbroek, handschoenen en een helm.

Een goede motorjas is gemaakt van slijtvast materiaal, zoals leer of textiel. Het moet voorzien zijn van CE-gecertificeerde protectoren op de rug, schouders en ellebogen. Deze beschermen je bij een val en verminderen de kans op ernstig letsel. Daarnaast is het belangrijk dat de motorjas goed past en comfortabel zit, zodat je vrij kunt bewegen op de motor.

Lees ook: Tips om je motorfiets winterklaar te maken!

Motorschoenen voor extra bescherming

Motorschoenen zijn een ander belangrijk onderdeel van je motoruitrusting. Ze bieden extra bescherming aan je voeten en enkels, wat vooral belangrijk is bij een val of ongeluk. Motorschoenen zijn speciaal ontworpen voor het motorrijden en hebben vaak verstevigingen op de neus, hiel en enkel.

Het is belangrijk om motorschoenen te dragen die goed passen en comfortabel zijn. Ze moeten stevig genoeg zijn om je voeten te beschermen, maar ook flexibel genoeg om comfortabel te kunnen schakelen en remmen. Kies voor motorschoenen met een goede grip, zodat je niet uitglijdt op de weg, goed aangeschreven motorschoenen zijn die van Forma. De aanschafprijs hiervan is vrij hoog, maar deze bieden exceptionele veiligheid.

De keuze van een helm

Een helm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je motoruitrusting. Het beschermt je hoofd en hersenen bij een val of ongeluk en kan het verschil maken tussen leven en dood. Een goede helm voldoet aan de wettelijke eisen en is voorzien van een keurmerk, zoals ECE 22.05.

Bij het kiezen van een helm is het belangrijk dat deze goed past en comfortabel zit. De helm moet strak genoeg zijn om goed op je hoofd te blijven zitten, maar niet zo strak dat het oncomfortabel wordt. Kies voor een integraalhelm of systeemhelm voor maximale bescherming van je gezicht en hoofd.

Andere belangrijke motoruitrusting

Naast motorkleding, motorschoenen en een helm zijn er nog andere belangrijke onderdelen van je motoruitrusting. Denk hierbij aan handschoenen, die je handen beschermen bij een val en zorgen voor een betere grip op het stuur. Ook een goede motorbroek en eventueel een rugprotector kunnen bijdragen aan je veiligheid op de weg. Neem vooral een kijkje bij motorhuisbakker, hier vind je alles wat je nodig hebt om veilig de weg op te gaan!

Lees ook: Waar kan je offroad motorrijden in Nederland?

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!