alarmsysteem header
Lifestyle

Make-up aanbrengen met hulp van YouTube filmpjes

Persoonlijk heb ik een beetje een haat/liefde verhouding met make-up. Als ik iemand in vol ornaat, helemaal perfect in de make-up zie kan ik dat heel mooi vinden, en daar best een beetje jaloers op zijn. Dan krijg ik weer zin om ook iets te proberen, en zien mijn smokey eyes er weer uit als de ogen van een verdrietige pandabeer.

algemeen banner bol.com

Aan de andere kant vraag ik me altijd af waarom diegene zo perfect is opgemaakt. Doet ze dat omdat ze het leuk vindt? Omdat ze vindt dat het zo hoort? Of omdat ze onzeker is en dit de manier is om een “masker” op te zetten? Ik kan me oprecht niet voorstellen dat ik een half uur eerder mijn geliefde bedje uit zou gaan om me te gaan opmaken, hoe mooi ik het ook kan vinden.

Voor de mannen hoef je het geloof ik niet te doen, hoe vaak ik niet de grap heb gehoord dat ze er “overdag leuk uit ziet, maar als je haar zonder make-up ziet is ze onherkenbaar.” Of, “als ze gaat slapen legt ze haar gezicht op het nachtkastje.”

Het perfecte plaatje

Zoals je al merkt ben ik dus niet zo van de make-up, althans, niet van het complete perfecte gezicht. Oogpotlood en mascara draag ik eigenlijk altijd, maar als ik dat een keer vergeet voel ik me er echt niet vervelend om. Ik ga rustig de deur uit zonder, interesseert me echt geen biet.

Als ik uit eten ga, een feestje heb of iets anders leuks pak ik wel wat meer uit hoor. Dan komt er een beetje oogschaduw bij, soms een lipglossje en als ik in een hele gekke bui ben zelfs foundation. Maar dat komt echt niet vaak voor. Op de een of andere manier voel ik me altijd een beetje nep, en “zit” het niet lekker. Waar ik dan eigenlijk ook wel weer blij mee ben, want ik voel me dus prima zoals ik ben. Met rode wangen, hier en daar een wal (met dank aan de peuterdochter) en een paar eerste kraaienpootjes. Hard smeren met anti-rimpelcrème doe ik dan weer wel.

Maar dat terzijde. Ik ben niet de enige make-up kluns op deze wereld. En daar komt de moderne technologie weer om de hoek kijken, Youtube! Aangezien op dit kanaal alles te vinden is zijn er dus ook filmpjes over make-up. Op deze manier kun je make-up aanbrengen met hulp van Youtube filmpjes. Er zijn dus echt mensen die hier hun beroep van hebben gemaakt.

De meest bekende is uiteraard Nikkie Tutorials, die ruin 11 miljoen volgers heeft en al 727 filmpjes over het aanbrengen van make-up heeft geüpload. Hier leer je echt niet alleen hoe je je mascara goed opbrengt, of hoe je lippenstift binnen de lijntjes blijft. Make-up wordt hier gebruikt voor veel meer dan dat. Je kunt met bepaalde technieken je gezicht zo shapen dat zelfs mijn gezonde bolle appelwangen er uit zouden zien alsof ik een dun model zou zijn. Mocht je willen leren hoe je die smokey eyes wel mooi kan maken zonder pandabeer effect is dat dus wel de moeite waard om eens te bekijken.

Van glitterlook naar gedaanteverwisseling

Een nieuwe hit die ik voorbij zag komen is de Chinese Ha Yuhong. Ze is een 28-jarige visagiste uit het Chinese Chongqing. Wat zij met make-up kan gaat nog wel even een stapje verder dan een glad gezicht en een mooie glitterlook. Zij krijgt het met behulp van wat kwasten en poeder voor elkaar om een totaal ander gezicht te creëren. Op Instagram gaat ze door het leven als @yuyamika7, ze heeft nog maar 50 berichten gepost, waarvan een deel jaren geleden.

Sinds ze begin dit jaar in het nieuws kwam met haar make-up variant van de Mona Lisa heeft ze meer dan 700.000 volgers! Ze maakte van zichzelf een Christiano Ronaldo, Johnny Depp en Anna Hathaway, als je het niet zou weten zou je ze niet van echt kunnen onderscheiden. Dit vinden blijkbaar meer mensen, want haar gedaanteverwisselingen zijn razend populair. Sowieso zijn make-up tutorials een hit op Youtube.

Dus, wil jij op het volgende feestje stralend voor de dag komen? Of wil je juist onherkenbaar voor de dag komen? Grabbel dan al je make-up spullen bij elkaar en installeer je achter je beeldscherm. Op internet, en vooral op youtube zijn duizenden, wel niet miljoenen filmpjes te vinden waarmee je kan leren om jezelf prachtig op te maken. Ik heb er een paar bekeken en ik vind het echt heel knap, bizar hoe je zo’n gedaanteverwisseling kan ondergaan. Maar ik houd het toch maar veilig bij mijn oogpotloodje, meer mijn ding.

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!