vloer isoleren header
Wonen

Tips voor het kopen van een kapstok!

Eén van de eerste dingen die je ziet als je een huis binnenkomt, is de kapstok. Of die nou op maat voor je gemaakt is, of zo uit een winkel komt; de kapstok is vooral een heel functioneel item. Je moet immers voldoende hangertjes of haakjes hebben om al jouw jassen te kunnen opbergen. Maar een kapstok is meer dan dat. Hij dient ook als aankleding van de ruimte en kan een echte toevoeging zijn aan je interieur. Mits je wat tijd en moeite steekt, om de voor jou perfecte kapstok te laten maken. Daarom geef ik je wat tips voor het kopen van een kapstok!

Nordvpn banner

Drie tips voor het kopen van een kapstok

 1. De stijl van de kapstok

  Een kapstok is in principe niets anders dan de overige meubels in je huis. Je kan kiezen voor een industriële look, door het stoere staal te combineren met wat robuuster hout. Door het staal alleen te oliën, behoudt het de unieke uitstraling wat veel mensen zo aantrekkelijk vinden aan staal.

  Een wat modernere kapstok krijg je, door het staal strak te laten coaten. Zeker als je dan gaat voor de combinatie van eikenhout met een wit frame, is het een totaal ander meubel.

  Tot slot, helemaal duurzaam ben je bezig als je gaat voor een kapstok van gerecycled hout. Even afhankelijk van het model en de afwerking, zou je zo maar een heel landelijk en ‘warme’ kapstok in huis kunnen halen.

 2. Hangen of staan?

  Afhankelijk van de ruimte in jouw hal, kies je voor een staand of hangend model. Voordeel van een staande kapstok is dat je vaak op 2 niveaus jassen, tassen en accessoires kwijt kunt. Zeker als je een groot huishouden hebt, ruimt dit lekker op.

  Bij een hangende kapstok, houd je de ruimte wat meer open en kan je juist eindeloos variëren met bijvoorbeeld een leuk houten bankje onder de kapstok. Hier kan je dan mooi de schoenen onder kwijt en je hebt een fijn plekje om te gaan zitten als je je schoenen aantrekt. Het ziet er ook ontzettend leuk uit, om de kapstok qua stijl af te stemmen op het bankje. Absoluut een aanrader.

 3. houten bankje op maat

 4. Tip! Een kapstok op maat laten maken!

  Iedere hal is anders, dus het is niet zo gek dat veel mensen kiezen voor een kapstok op maat. Waarom zou je ook niet de ruimte optimaal benutten en een kapstok kopen die perfect past bij jouw huis? Het mooie is, bij Maikku betaal je voor het materiaal en de arbeid, dus het is ook niet persé duurder om je eigen kapstok op maat te laten maken.

  Denk bijvoorbeeld aan een hoekje van de meterkast, of een verwarming. Het kan ontzettend handig zijn, om een net niet standaard kapstok te kopen. Bovendien kan je het model, het hout, de kleur en de afwerking van het staal zelf kiezen. Zo stel je de voor jouw perfecte kapstok samen en heb je een uniek item in jouw hal hangen.

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!