zonnepanelen header
Werk

Waarom een spaarprogramma en merknamen veilig stellen belangrijk zijn voor ondernemers

Als u als ondernemer producten online aanbiedt dan is het voor de klant natuurlijk altijd leuk als ze wat kunnen sparen bij iedere aankoop die ze doen. Daarvoor kunt u online (of offline) een spaarprogramma aanbieden waarmee dit gedaan kan worden. Kiest u voor een bedrijf als DBF voor uw loyaliteitsprogramma dan is het volgende volgens hen mogelijk: “Wij helpen organisaties bij het opzetten van on- en offline spaarprogramma’s voor uiteenlopende branches”. Voor het inrichten en uitvoeren van de spaarprogramma’s wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde EasyConnect Platform.

Nordvpn banner

Online spaarprogramma opzetten met behulp van EasyConnect

Kiest u als ondernemer het liefst voor een online spaarprogramma dan wordt dit als volgt gedaan, aldus DBF: “Met een online spaarprogramma in het EasyConnect platform geeft u uw fans en klanten de mogelijkheid om online punten te sparen. Deze punten kunnen worden omgezet in beloningen, bijvoorbeeld kortingsvouchers of gratis producten”. Menig klant is nu eenmaal dol op extraatjes.

Dus als consumenten kunnen sparen voor gratis producten, korting of een leuk dagje uit dan zijn de meesten daar zeker wel voor te porren.
Naast spaarprogramma’s kunt u als ondernemer eenvoudig digitale cadeaukaarten versturen of leuke acties organiseren waar de klanten aan kunnen deelnemen.

Spaarprogramma is nuttig voor de ondernemer

Een spaarprogramma is niet alleen leuk voor de klant maar ook nuttig voor u als ondernemer. U kunt er namelijk ook klantdata mee verzamelen. Om deel te nemen aan een spaarprogramma dienen klanten namelijk wel hun gegevens door te geven en krijgt u daar als ondernemer de beschikking over. Hiermee krijgt u een duidelijk beeld van wat de klanten bestellen en kunt u daarop inspringen.

Daarnaast weet u beter uit wie uw doelgroep bestaat zodat u weet wat slim is om aan te bieden en te verkopen. DBF zegt ook: “Onze marketing dashboards geven inzicht in alle klantdata vanuit verschillende systemen”. Op die manier kunt u als ondernemer een goed overzicht krijgen van wat, waar en wanneer er iets gekocht wordt.

Check en registreer de merknaam of slogan

Als u als ondernemer een nieuw product (of slogan voor een actie) op de markt wilt brengen heeft u daar natuurlijk een goede en pakkende naam voor nodig. Heeft u zelf al iets bedacht maar wilt u zeker weten of deze naam nog niet in gebruik is? Dan kunt u dit online checken.

U gebruikt daarvoor de merkregistratie bij een merkenbureau. Merkenbureau Bouma zegt hierover: “Wij verzorgen maatwerk voor het vastleggen en onderzoeken van merken. Ook voor uw merkregistratie bent u bij ons aan het juiste adres”.

U kunt er naast het checken van een naam of slogan dus ook eentje laten registreren. Dit hoeft niks te kosten want Bouma zegt: “Controleer bij ons gratis of uw merknaam al geregistreerd is”. Het registreren geldt ook voor een bepaald model van een product en u kunt er bescherming voor aanvragen zodat niemand anders met het idee kan gaan lopen.

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!