zonnepanelen header
Lifestyle

Tips voor het zelf maken van een mooie verjaardagskalender!

Misschien lijkt het enorm moeilijk; een verjaardagskalender zelf maken, maar vaak valt dat heel erg mee. Of je de kalender nu online maakt voor jezelf of een ander, of met gedownloade software, als je alle stappen volgt kom je vanzelf tot een prachtig resultaat. Volg onze tips en je zal zien hoeveel plezier je eraan beleeft en hoe mooi de kalender wordt.

algemeen banner bol.com

Een verjaardagskalender cadeau geven

Voor sommigen is het een terugkerend probleem, cadeaus verzinnen. Want wat geef je iemand die alles al heeft? Een verjaardagskalender is altijd een leuk idee. Veel mensen hebben er een hangen, meestal in het kleinste kamertje van het huis. Vaak zijn dit saaie kalenders, of al jaren oud. Wil jij een bijzonder cadeau geven? Maak je eigen foto verjaardagskalender via Fotoboeken.nl en geef deze cadeau.

Acht tips voor het zelf maken van een mooie verjaardagskalender

 • 1. Thema

  Kies voor een thema. Dit hoeft niet perse een onderwerp te zijn, een bepaald kleurenscala is ook goed. Anders heb je kans dat de kalender een onrustige ratjetoe wordt. Voor de rust en eenheid is het mooi als alle pagina’s bij elkaar passen.

 • 2. Meerdere foto’s

  Je hoeft niet te kiezen voor 1 foto per bladzijde. Het is al zo moeilijk om te kiezen tussen al die prachtige foto’s die je gemaakt hebt. Daarom kan je ook een collage met meerdere foto’s maken per pagina.

 • 3. Passende foto’s

  Een zomerfoto in januari en een sneeuwpop in augustus? Dat kan nogal raar over komen. Kies daarom foto’s die passen bij de maand die je aan het ontwerpen bent. Een leuke foto in carnavalskostuum? Ideaal voor februari, een foto van de kerstboom in december.

 • 4. Kalender voor op de kinderkamer

  Maak je een kalender voor een kind? Die kan je extra vrolijk maken door leuke sjablonen te gebruiken. Maak ook gebruik van grappige letters en kaders. Je kunt plaatjes toevoegen van wat het kindje leuk vindt. Piraten of prinsessen? Alles is mogelijk.

 • 5. Voeg tekst toe

  Geen hele verhalen, maar een lieve spreuk of persoonlijke opmerking geeft je kalender nog meer betekenis.

 • 6. Voeg verrassingen toe!

  Geef je de zelfgemaakte verjaardagskalender als onderdeel van een cadeau? Verstop er dan tegoedbonnen in. Een gratis avondje oppassen, een diner aan huis, dagje naar de dierentuin. Noem maar op.

 • 7. Foto’s van vroeger naspelen

  Je hebt het vast wel eens gezien. Een foto van 4 kleine kindjes op een bankje, 20 jaar later nagemaakt met diezelfde niet meer zo kleine kindjes. Hilarisch. Hoe leuk is het om de oude en nieuwe foto samen in een verjaardagskalender te voegen?

 • 8. Scherpe foto’s

  Zeker als je gebruik maakt van oude foto’s is het belangrijk; de foto scherper maken. Het is zo jammer als je de zelfgemaakte verjaardagskalender in je handen hebt en de foto een vlekkerig geheel blijkt te zijn.

Een verjaardagskalender zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je weet nu waar je op kunt letten en wat je juist niet moet doen. Als je eenmaal de smaak van het zelf maken te pakken hebt, kan je de mooiste creaties maken. Nu hoef je niet meer te denken wat je iemand cadeau kunt geven, want behalve verjaardagskalenders zijn er nog veel meer mooie fotocadeaus om te ontwerpen.

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!