dakkapel header
Lifestyle

Een kidsproof hoesje voor je nieuwe Iphone 11

Hij is nu een paar weken uit in Nederland. De nieuwe Iphone 11. De kans dat het je een rib uit je lijf gekost heeft is aanzienlijk. Maar als je hem dan toch aan jezelf cadeau hebt gedaan wil je hem waarschijnlijk ook goed beschermen. Welke hoesjes zijn kidsproof en beschermen jouw blinkende nieuwe telefoon tegen kleine, vieze kinderhandjes?

Nordvpn banner

Jouw nieuwe Iphone 11 beschermen voor het gezinsleven

Die nieuwe telefoon heeft natuurlijk alle bescherming nodig. En ook al heb je jezelf vast voorgenomen om extra zuinig te zijn op dit nieuwe exemplaar, en de kinderen er zeker niet mee te laten spelen… Vaak gaan deze goede voornemens al snel de ijskast in. Kind vervelend? Kijk maar even een filmpje. En daar is de kans op vallen al weer, want hoe vaak je ook “Voorzichtig he? Niet laten vallen!” zult zeggen. Een kind is nu eenmaal onhandig, en ziet de waarde van zo’n telefoon niet in. Het is dus niet onverstandig je nieuwe telefoon (ook als het niet de nieuwste Iphone is natuurlijk) te beschermen tegen het gezinsleven. Tegen die kleine, grijpgrage, vieze vingertjes.

Welk telefoonhoesje past mij bij?

Hoesjes zijn er, net als telefoons, in alle soorten en maten. Het ligt er maar net aan waar jij hem voor wilt gebruiken wat voor hoesje het best bij je past.

  • Transparant: wil je alleen een hoesje om je telefoon te beschermen? En wil je nog goed zien wat voor telefoon er in dat hoesje ‘verstopt’ zit? Dan kies je waarschijnlijk voor een transparant exemplaar die alleen de achterkant bedekt. Hier zit een soort ‘bumper’ omheen die ervoor zorgt dat al je telefoon valt het scherm heel blijft. Een soort uitstaand randje. Doordat het hoesje transparant is valt het niet erg op. Je hebt ook transparant hoesjes met print, bijvoorbeeld stipjes of veertjes. Zo pimp je de boel wel wat, maar niet extreem. Transparante hoesjes zijn meestal van plastic of siliconen, die laatste kunnen vaak zelfs in de vaatwasser! Makkelijk schoon te houden dus.
  • Foto: je kunt ook je favoriete foto op je hoesje laten printen. Dit zijn, niet als de transparante, ook hoesjes die alleen de achterkant van je telefoon bedekken. De leukste foto van je gezin, je huisdier, auto, vakantiekiekje. Je kunt het helemaal zelf weten. Kan ook een leuke cadeautip zijn voor bijvoorbeeld Sinterklaas.
  • Klephoesjes: deze hoesjes zijn vaak van stof of leer. En bedekken ook de voorkant van je telefoon. Als je gebeld wordt moet je dus eerst je hoesje ‘open’ maken voor je kunt opnemen. Daar kan je even aan moeten wennen. Voordeel is wel dat je beeldscherm goed beschermd wordt. Ook zitten in deze hoesjes vaak een paar vakjes waar je pasjes in kunt bewaren. Zo heb je je portemonnee niet meer nodig (wat misschien raar is, want het wordt afgeraden om je pinpas bij je telefoon te bewaren, toch?). Nadeel van deze hoesjes kan zijn dat het lastig schoon te maken is. Je telefoon zit er er helemaal in, dus al het stof en kruimels hebben goed de kans er bij te kruipen. Ook is stof vaak geen goede combinatie met plakkerige kinderhanden. Niet makkelijk afwasbaar.
  • ‘Gekke’ hoesjes: luipaardprint van zachte stof, siliconen konijnenhoesjes met oren, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te vinden. Dus als je graag wilt opvallen, doe een rondje internet en verbaas je over wat er te koop is.

Waar moet een kidsproof hoesje aan voldoen?

Wat is er belangrijk aan een kidsproof hoesje? Onder andere dat hij beschermt tegen vallen en dat er een stootrand aan zit. Wat met kinderen in de buurt altijd fijn is is dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Weinig irritanter dat allemaal verstopte koekkruimels in je hoesje. Persoonlijk zou ik zelf voor een glad hoesje gaan, zonder klepje. Hoe minder randjes hoe minder kans op viezigheid.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!