vloer laten leggen header
Financieel

Ga jij ook voor een leaseauto in 2018?

Een auto leasen, zakelijk of privé, heeft veel voordelen ten opzichte van een auto kopen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de financiering, want je hoeft niet in een keer een groot aankoopbedrag te betalen. Daarnaast zitten bij het leasen van een auto de kosten voor een allrisk autoverzekering, onderhoud en reparaties vaak in het maandelijkse leasebedrag. Zo kom je met leasen niet voor onaangename financiële verrassingen te staan. Spreekt het rijden van een leaseauto in 2018 jou aan? Lees dan snel verder om meer te ontdekken over de voor- en nadelen, en waar je op moet letten.

Nordvpn banner

Een leaseauto, wat komt daar bij kijken?

Als je bij je werkgever geen leaseauto kunt of wilt rijden, maar deze vorm van mobiliteit je toch aanspreekt, heb je geluk. Tegenwoordig kun je als particulier ook kiezen voor private lease. In tegenstelling tot het ook populaire auto delen, heb je met lease altijd de auto tot je beschikking, zonder gedoe. Wil jij leasen in 2018, waar moet je dan op letten?

  • Bij lease zitten de meeste kosten van het autorijden in het maandelijkse leasebedrag, behalve brandstof.
  • Na je contract kun je je auto gemakkelijk inleveren. Dat geeft veel gemak, maar de auto is of wordt nooit je eigendom.
  • Het leasecontract sluit je af voor een vaste periode, vaak 2-5 jaar. Daar zit je dus ook aan vast.

autosleutel leaseauto in 2018

Wil jij ook een leaseauto in 2018? Er zijn oplossingen voor korter of langer, voor zakelijk en privé.

Zakelijk of privé leasen als ZZP’er?

Ben jij een ZZP’er en overweeg je leasen? Veel ZZP’ers zien op tegen zakelijk leasen vanwege de hoge kosten van de bijtelling. Er is moeilijk aan te ontkomen: door nieuwe regelgeving geeft een hybride auto leasen in 2018 geen lagere bijtelling meer.

Privé leasen betekent geen bijtelling, maar je mag dan geen btw aftrekken. Je kunt wel een kilometervergoeding als zakelijke kosten rekenen, voor zakelijk gereden afstanden, maar je krijgt persoonlijk een BKR-registratie. Rijd je genoeg privé om van het vaste percentage bijtelling te profiteren en is een persoonlijke BKR-registratie een probleem? Dan is zakelijk leasen mogelijk gunstiger. Is dat niet zo dan kan je altijd nog voor een privé lease kiezen.

Wat is short lease voor leasevorm?

Wil je wel een leaseauto in 2018, maar niet gelijk voor jaren vast zitten aan een leasecontract? Er zijn verschillende mogelijkheden om te leasen met kort contract. Een occasion leasen in plaats van een nieuwe auto, kan vaak al voor veel korter, maar een andere interessante optie is short lease.

Short lease overbrugt als het ware het gat tussen (kortdurende) autohuur en (langdurige) autolease. Je huurt een auto voor minimaal 30 dagen, maar deze is daarna per dag op te zeggen. Deze flexibiliteit maakt het voor veel mensen die tijdelijk, maar langer dan 30 dagen, een auto nodig hebben aantrekkelijk.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!