hovenier header
Wonen

Terrasverwarmer voor lange avonden in de tuin

Met zijn allen buiten zitten geeft altijd extra sfeer aan de avond. Het is daarom vaak een behoorlijke domper als je gedwongen naar binnen moet omdat het te koud wordt. Dit probleem is heel simpel op te lossen: schaf terrasverwarming aan. Je kent de terrasverwarming vast wel uit de horeca, maar nu kunnen ook particulieren er gebruik van maken. Niet meer rillen op de tuinstoelen, maar heerlijk blijven genieten van de buitenlucht met een terrasverwarmer!

algemeen banner bol.com

Er zijn diverse soorten terrasverwarming te verkrijgen voor extra lange avonden in de tuin. 
Bijvoorbeeld terraskachel, elektrische terrasverwarmer, terrasheater gas of infrarood terrasverwarming. Lees hier meer over deze soorten en hun voor- en nadelen.

Terraskachel

Een terraskachel is vaak van gietijzer gemaakt en je verkrijgt de warmte door hout in de kachel te verbranden. Dit geeft natuurlijk al helemaal een gezellige sfeer aan je avond! De terraskachel kun je afsluiten met een deurtje waardoor je minder snel hout verbrand dan bij een open haard. Het nadeel van een terraskachel is dat je dus hout nodig hebt en het is meer werk is dan de andere opties.

Elektrische terrasverwarmer en Infrarood terrasverwarming

Elektrische terrasverwarmers en infrarood terrasverwarming zijn ontzettend makkelijk in gebruik, snel te installeren en vaak compacter dan bijvoorbeeld een terrasheater op gas. Nadeel is dat deze terrasverwarming meer stroom en energie verbruikt dan andere varianten en op die manier ook meer CO2-uitstoot. Tevens is een elektrische terrasverwarmer ook iets minder fraai om te zien dan de andere soorten, hoewel hier tegenwoordig wel steeds meer mogelijkheden in zijn.

Terrasverwarmer gas

Een terrasheater gas heeft qua uitstraling en vermogen veel voordelen. De warmte wordt sneller en wijder verspreid en daarnaast is een terrasverwarmer op gas in de regel een stuk mooier omdat de kunstmatige vlammen meteen meer sfeer geven.

Er zijn ontzettend veel modellen te verkrijgen van grote haarden tot kleine vuurtafels. 
Naast dat een terrasheater op gas een mooiere uitstraling heeft verbruiken ze ook minder en zijn ze krachtiger dan elektrische terrasverwarming. Als laatste geven ze ook minder licht af en is er minder CO2-uitstoot.

Het nadeel van een terrasverwarmer op gas is dat de installatie wat lastig kan zijn, ze kunnen een stuk duurder zijn en kunnen niet goed in gesloten ruimtes gebruikt worden.
staande elektrische terrasverwarmer tuin

Hoe kun je kiezen?

Eigenlijk is de keuze of je een elektrische terrasverwarmer, terrasverwarmer gas, terraskachel of infrarood terrasverwarming moet nemen best makkelijk.
Ga je voor gemak en compacte versies? Kies dan voor een terrasverwarmer die elektrisch werkt of een infrarood. 
Ga je voor meer sfeer in de tuin, kies je voor styling en hecht je waarde aan een beter milieu? Kies dan voor een terrasheater gas.

Ben je van de oude stempel en gaat er bij jou niets boven de geur van brandend hout? Dan is een terraskachel echt iets voor jou!

vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!