zonnepanelen header
Lifestyle

Tijdens de lockdown is er veel geëxperimenteerd met BDSM!

We hebben, letterlijk en figuurlijk, niet stil gezeten tijdens de lockdown. Dat er een babyboom aan gaat komen zal niemand verbazen, maar dat die baby’s niet allemaal op de ‘standaard’ manier zijn verwekt misschien wel. Dankzij “Fifty shades of grey” staan vrouwen steeds meer open voor de wat spannendere vormen van seks. Zo zijn we veel meer bezig met BDSM. Maar wat is het en wat heb je er voor nodig?

algemeen banner bol.com

Wat is BDSM?

Een seksuele voorkeur waarbij je elkaar bepaalde seksuele beperkingen oplegt. Van de partners is de een de ‘dom’, van dominant. De ander is dan automatisch de ‘sub’, van submissive. Machtsverhoudingen spelen een grote rol. Je prikkelt elkaars zenuwen, bijvoorbeeld met behulp van BDSM-toys. BDSM is een combinatie van onderstaande vormen:

  • BD: Bondage and Discipline Bij bondage verminder je elkaar in de bewegingsvrijheid. Discipline staat voor het geven en uitvoeren van opdrachten.
  • DS: Dominance and Submission Dominantie en submissie, het uitoefenen van macht. Of je onderwerpen aan macht.
  • SM: Sadismn and Masochism Sadomasochisme; veroorzaken van pijn. Of masochisme, het ondergaan van pijn.

Is er een verschil tussen BDSM en SM?

SM is een onderdeel van BDSM. Bij SM ligt de focus op sadomasochisme en masochisme. Het veroorzaken of ondergaan van pijn is het eigenlijke doel. Bondage en machtsspelletjes spelen niet echt een rol bij SM, terwijl dit bij BDSM juist een groot onderdeel is.

Pijn kan een onderdeel zijn van BDSM, maar is zeker niet het doel. BDSM is iets wat je misschien al wel eens doet zonder erbij na te denken. Maak jij je partner wel eens helemaal gek met een veertje? Of vind je het fijn als je behoorlijk wild op je bed gedrukt wordt? Bijt je wel eens in een tepel? Eigenlijk zijn dit al kleine onderdelen van BDSM.
wat is verschil bdsm en sm

BDSM spelletjes voor beginners

Als je wilt gaan ‘BDSM-en’ heb je echt niet meteen een hele playroom vol attributen nodig, Een paar kleine BDSM-toys kunnen al zorgen voor hele leuke momenten in de slaapkamer. Om je partner vast te binden aan het bed heb je echt niet meteen de duurste handboeien nodig. Probeer het eerst eens met een stropdas of een riem. Knoop een sjaal om als blinddoek en plaag je partner met een veertje, of een ijsblokje. Wasknijpers kunnen ook voor bijzondere prikkels zorgen.

Als je een stapje verder wilt gaan kun je proberen om kaarsvet te druppelen op de huid. Wil je op zoek naar wat speeltjes? Begin dan eens met een zweepje. Maar ook een vibrator, dildo of butplug kan een heleboel verrassende ervaringen met zich meebrengen.

Wat is belangrijk bij BDSM?

Voor jij en je partner beginnen met jullie nieuwe experiment is het belangrijk om goede afspraken te maken. Spreek uit wie de dominante rol en wie de onderdanige rol op zich gaat nemen. Vind een van jullie er niks aan? Dan heeft de ander daar gewoon mee te dealen. BDSM doe je alleen als beide partijen akkoord gaan en het leuk vinden. Spreek ook een code-woord af, of een teken. Gaat een van de twee te ver? Gebruik dan het code-woord. Belangrijk is wel dat de ander dan ook echt meteen stopt.

Bij sommige stellen stopt BDSM niet in de slaapkamer. Het beïnvloedt hun hele levensstijl. Zo kan de dom in het dagelijks leven bepalen wat de sub wel en niet mag doen. Maar zo ver hoef je niet te gaan hoor, wat spanning in de slaapkamer voor veel stellen al ruim voldoende.

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!