dakkapel header
Reizen

Werken en reizen tegelijk, kan dat?

Ja! Natuurlijk kan dat. Voor velen is het een droom om de wereld rond te reizen, maar er moet natuurlijk ook geld worden verdiend om dit mogelijk te maken. Als dit je droom is, kan je ervoor kiezen om te werken en reizen tegelijk. Lees hier meer over de mogelijkheden.

algemeen banner bol.com

Tips en manieren om te werken en reizen tegelijk!

 • Remote werken

  Er zijn talloze manieren om locatie onafhankelijk te werken. Mensen die dit doen worden ook wel digital nomads genoemd. Misschien heb je alleen je laptop nodig en een werkende internetverbinding, dit is makkelijk te regelen.

  Op deze manier kan je overal ter wereld werken en verblijven waar jij maar wilt. Tuurlijk komen er een aantal dingen bij kijken waar je rekening mee moet houden. Zo is het handig om je huis in Nederland (tijdelijk) te verhuren zodat jij vrij kunt reizen zonder een extra huur die je moet betalen. Of misschien wil je meteen in het diepe springen en je woning opzeggen zodat je volledig vrij bent.

 • Manieren om online te werken

  Weet jij veel van alle crypto koersen die op dit moment trending zijn? Of geef jij online lessen aan studenten? Dan kan je er voor kiezen om ergens anders te verblijven dan in Nederland.

  Misschien ben je op dit moment nog op locatie in Nederland aan het werk maar wil je een baan waarbij je online kunt werken. Veel mensen die werken in marketing, grafische vormgeving, copywriting, blogging of coaching kunnen makkelijk als digital nomad werken.

  Je kunt bij dit soort banen ook goed voor jezelf werken. Zodra je klanten kunt vinden, kan je de rest eigenlijk online doen. Denk ook aan social media management of virtual assistants, dit zijn ook banen die perfect online uitgevoerd kunnen worden.

 • flexiroam sale aanbieding

 • Reizen plannen

  Zodra je je werk op orde hebt en weet dat je op reis wil gaan terwijl je werk doorloopt, is het verstandig om je reis te plannen. Misschien bepaal je zelf wel de uren die je werkt, of moet je wel op specifieke momenten van de dag beschikken over internet.

  Je kunt bijvoorbeeld plannen dat je van maandag tot woensdag werkt, om vervolgens je reis te plannen en in het weekend in het vliegtuig te stappen. Je zult niet overal ter wereld de beste wifi verbindingen hebben, daarom is het handig om een simkaart te kopen met voldoende data zodat jij je niet druk hoeft te maken. Lees hier meer tips over hoe je goedkoop kunt internetten en bellen op je mobiel buiten Europa.

 • nordvpn banner2
 • Op locatie werken

  Om te reizen en werken hoef je niet per se een laptop te gebruiken. Misschien werk jij liever met je handen maar dan in het buitenland. Dan kan je ervoor kiezen om een (tijdelijke) baan te zoeken in het land waar jij wil verblijven.

  Zo zijn er veel mensen die in toeristische gebieden in de horeca werken, bij een hotel of Engelse lessen geven op locatie. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om vrijwilligerswerk te doen in ruil voor verblijf. Er zijn veel van dit soort projecten te vinden, van groenonderhoud, educatie tot dierenverzorging. Online kan je veel van dit soort oproepen vinden.

Als werken en reizen ook jouw droombaan is, dan zijn er genoeg mogelijkheden! Blijf niet op de bank zitten maar kom in beweging en zorg dat ook jouw droom werkelijkheid wordt!

Lees ook: Highway 9: Rijden door Zion National Park in de USA

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!