alarmsysteem header
Financieel

Een eigen Center Parcs huisje kopen

Het klinkt misschien als een droom die waarheid geworden is, een eigen Center Parcs huisje kopen. Toch is het inmiddels een mogelijkheid. Je kunt dus gewoon een Center Parcs huisje als tweede woning bezitten. Niet alleen kun je deze voor jezelf gebruiken, maar het kan je ook een leuk rendement opleveren als je deze bijvoorbeeld gaat verhuren.

algemeen banner bol.com

Een beetje extra spaargeld is altijd mooi meegenomen. Je kunt op meerdere manieren je voordeel behalen uit het kopen van een Center Parcs huisje. Hieronder kun je meer lezen over een eigen Center Parcs huisje kopen. Getoond wordt waarom dit wordt gedaan en wat de belangrijkste regels zijn wanneer je een CenterParcs huisje gaat kopen.

Een eigen Center Parcs huisje kopen kan sinds kort

Bungalows van de Eemhof in Flevoland zijn in de verkoop gezet. Ook in Zandvoort was dit mogelijk, maar hier zijn de vakantiehuisjes inmiddels uitverkocht. Deze vakantiewoningen worden vooral verhandeld aan institutionele beleggers. Zij investeren om er een bepaald rendement uit te kunnen halen. Bij de Eemhof is het ook mogelijk voor particuliere investeerders om een Center Parcs huis te kopen. Center Parcs voert hierbij nog steeds de exploitatie uit, maar het levert wel een geïndexeerde huuropbrengst van 4,75% op. Prijzen variëren van 179.000 euro tot 415.000 euro.

Waarom verkoopt Center Parcs huisjes?

Je kunt nu een Center Parcs huisje kopen omdat de exploitant op deze manier de renovatie van alle vakantiehuisjes wilt financieren. Hiervoor is ongeveer 45 miljoen euro nodig. Dit zal ruimschoots vergaard worden door de verkoop van vakantiehuisjes. Volgens een prognose zal het de exploitant ongeveer 160 miljoen euro opleveren. Meer dan genoeg geld om de renovatie van de huisjes van te betalen. Echter zal er dan ongeveer nog 115 miljoen euro over zijn. Wat de exploitant met dit resterende bedrag van plan is, is nog niet bekend.

Wat zijn de belangrijkste regels bij het kopen van een vakantiehuis?

Ten eerste is het van belang, wanneer je een eigen Center Parcs huis gaat kopen, dat je ook daadwerkelijk het huisje kunt betalen. Bedragen variëren van zo’n 179.000 euro voor het goedkoopste huisje tot zo’n 415.000 euro voor het duurste huisje van de Eemhof. Een eigen Center Parcs huisje kopen is dus een behoorlijke investering. Reken er ook niet op dat je deze kunt zien als een tweede woning. Het vakantiehuisje zal door Center Parcs nog steeds verhuurd blijven worden, maar je kunt wel meegenieten van de winst. Maar je zult dus zelf een geruime tijd vooraf moeten doorgeven wanneer je gebruik wilt maken van het huisje. Je kunt niet wanneer jij dat wilt op vakantie gaan.

Door de wetgeving kan het AFM geen toezicht houden wanneer je een CenterParcs huisje gaat kopen. Deze waakhond van de belastingdienst kan geen oogje in het zeil houden. Hierdoor is een investering zoals deze wel een risico. Daarom waarschuwt het AFM op de eigen site ook voor dergelijke investeringen. Of dit effect heeft, valt te bezien. Voor velen is een eigen Center Parcs huisje kopen immers een droom.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!