zonnepanelen header
Nieuws

Gemeente Sittard en Melior verzekeringen laten slachtoffer ongeval stikken!

Op 29 juni 2021 kreeg een 81-jarige inwoner van de gemeente Sittard al fietsend een ongeval, waarbij de Gemeente Sittard-Geleen aansprakelijkheid heeft erkend. Het ongeval was zo ernstig dat hij per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Pas na diverse operaties en 6 maanden ziekenhuis verblijf mocht hij weer naar huis. Het slachtoffer heeft diverse kosten gemaakt, echter de gemeente en verzekeraar Melior nemen een afwachtende houding aan met de vergoeding en afhandeling van de schade.

drogisterij aanbieding bol

Toedracht van het ongeval

Rijdend op het fietspad op het kruispunt Rijksweg Noord/Geleenbeeklaan, kreeg hij een ongeluk met een tegemoet komende scooter. Ten gevolge van werkzaamheden werd hij door afzetting van het fietspad, gedwongen en verwezen naar het tegenoverliggende fietspad.

Door het gebrek aan voldoende wegbewijzering, waarbij het verkeer geattendeerd werd op mogelijke tegenliggers, heeft dit geresulteerd in een frontale botsing met de scooter.

Gemeente Sittard-Geleen en Melior verzekeringen erkennen aansprakelijkheid!

Al vrij snel erkende de Gemeente Sittard-Geleen dat zij aansprakelijk was voor de toedracht van dit ongeval, doordat zij nalatig is geweest. De gemeente heeft haar aansprakelijkheid, net als veel andere gemeente in Nederland, onder gebracht bij Melior verzekeringen. Zij beweren Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk te vinden.

Echter van verantwoordelijkheid nemen en maatschappelijk en sociaal ondernemen is in de afhandeling van deze schade weinig te merken!

Het slachtoffer moet alle tot nu toe gemaakte kosten (ong. €13.000) zelf betalen en voorschieten want Melior Verzekeringen én de Gemeente Sittard-Geleen nemen een afwachtende houding aan. Er is slechts een voorschot betaald van €2.000. De gemaakte kosten bestaan onder andere uit aanpassing van de woning, diverse hulpmiddelen, mantelzorg en schade aan de elektrische fiets.

Hoe gaat het met het slachtoffer?

Het slachtoffer was een vitale man van 81 jaar die elke dag vele kilometers ging wandelen en fietsen. Echter door het ongeval en de vele operaties is daar weinig meer van over.

Op dit moment heeft hij 24 uur per dag mantelzorg aan huis nodig en hij kan zich alleen nog maar voortbewegen met een rollator van het bed naar een stoel in de woonkamer. Er zijn momenten geweest in het ziekenhuis dat artsen vreesden voor zijn leven.

Melior verzekeringen neemt afwachtende houding aan om de gemaakte kosten te vergoeden!

Inmiddels zijn we dus 6 maanden verder na het ongeval en de gemeente Sittard-Geleen neemt nog steeds haar verantwoordelijkheid niet. Ze laat een 81-jarige inwoner van Sittard aan zijn lot over.

Op geen enkel moment is er interesse getoond in de situatie, de afhandeling van de aansprakelijkheid én de gezondheid van dit slachtoffer! De advocaat van het slachtoffer krijgt geen reactie van de Gemeente en ook niet van de verzekeraar Melior. Met name op de vraag ‘wanneer ze bereid zijn om de gemaakte kosten te vergoeden’ blijft het angstvallig stil.

Beiden nemen een afwachtende houding aan en het is maar de vraag of de vergoeding van de schade op tijd komt…

Lees ook: Wie verdient er aan de luchtvaart in Nederland?

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!