zonnepanelen header
Nieuws

Hoe je kerstpakketten kunt afstemmen op de huidige foodtrends!

Ben jij ook zo blij met een lekker kerstpakket? Eten en drinken doet iedereen iedere dag en een kerstpakket met het thema eten is dan ook altijd een goede keuze. Bij het thema eten kan je denken aan een activiteit zoals grillen, een pakket met eten en drinken uit een bepaalde streek, of een pakket met een cadeaubon voor een bepaald restaurant of een pakket met een bepaalde voedselsoort. Er is keuze te over aan kerspakketten gericht op eten. Door het afstemmen op de huidige foodtrends ga je met je tijd mee en geef je een origineel en modern cadeau met Kerst!

drogisterij aanbieding bol

Foodtrends in 2023

Er zijn momenteel verschillende foodtrends zichtbaar waarvan er een aantal hier aan bod komen.
Vegan eten oftewel het eten van producten zonder dierlijke oorsprong. Alternatieve voor pasta of rijst. Omdat veel mensen hun koolhydraat inname willen beperken, wordt pasta of rijst steeds vaker vervangen door de vegetarische variant zoals bloemkoolrijst of courgette pasta.

Het gebruiken van dadels als zoetstof, het vervangen van cocktails door mocktails, het meer gebruik maken van paddenstoelen en de populariteit van de smaakvariant zoet en pittig.
Lokale producten en vintage recepten zijn populair. Wil je de hedendaagse trends in de kerstgeschenken tot uitdrukking brengen, dan kan je volop variëren.

Trendy kerstpakketten om te verslinden

Kerstpakketten met vegan rijst, vegan pasta, vegan pizzabodems en burrito vellen. Vervang koolhydraten door de plantaardige versie. Vervang alcohol door alcoholvrije drankjes om mocktails te maken. Zoete chilisaus, chocolade met chili, of scherpe honing, het zijn allemaal varianten van zoet en pittig combinaties.

Een pakje gedroogde dadels kan dienen als zoetstof en de verwerking in gerechten en baksels. Paddenstoelen zijn niet alleen lekker maar ook gezond en duurzaam, ze zijn ook in gedroogde vorm verkrijgbaar. Moodfood ofwel gerechten waarin cannabis verwerkt is, wordt misschien wel de hit dit jaar. Ook kelp, yuzu, umami, plantaardige vis en een butterboard zijn populair.

Hype rond hip eten

Recepten van vroeger zijn weer in opkomst. Stop een kookboek met nostalgische gerechten in het kerstpakket en kook zoals oma altijd deed. De foodtrends in 2023 zijn vooral gericht op nieuwe smaken, toename van gezonde suikers, het verminderen van koolhydraten en meer vegetarische producten. Ook de zorg voor het milieu maakt duurzame en lokale producten steeds populairder. Groenten uit eigen tuin of kopen bij de lokale boer spaart transport en vermindert de CO2-emissie. Ook kelp of zeewier dat koolmonoxide opneemt tijdens de groei wint terrein.

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!