vloerverwarming header
Lifestyle

Hoe kies je de beste soundbar?

De beste soundbar van 2021 maakt van televisie kijken een spectaculaire beleving. Een soundbar leg je onder het scherm van je tv om het geluid van films, sportwedstrijden en series te verbeteren. De geluidskwaliteit van een soundbar is meestal veel beter dan het geluid dat uit de speakers van je televisie komt. Maar je kunt het ook als basis gebruiken voor het installeren van een thuisbioscoop of multiroom systeem. Ten eerste moet je weten welke soundbar het meest geschikt is voor jouw situatie. Let daarom op de volgende punten.

Nordvpn banner

Aansluiting op je televisie maakt de eerste selectie welke soundbar je moet kiezen!

Niet elke soundbar kan op elke televisie aangesloten worden. Daarom moet je eerst kijken wat er mogelijk is met jouw tv. Soms is het mogelijk om een soundbar draadloos met een televisie te verbinden. Maar dat kan leiden tot vertraging in het geluid, zeker als de apparaten niet van hetzelfde merk zijn.

Voor een soundbar heb je een HDMI ARC, of een optische aansluiting nodig. Van deze twee geeft de HDMI het beste resultaat. Dus als je allebei de aansluitingen op je TV ziet, dan is het aan te raden om voor de HDMI ARC te kiezen. Het is ook mogelijk om een soundbar aan te sluiten via een 3,5 mm jack aansluiting. Dat zorgt echter voor veel kwaliteitsverlies en wordt alleen aangeraden als je tv-geluid het niet meer doet.

Denk na over je verwachtingen van het geluid

Duurdere soundbars hebben soms een betere kwaliteit. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat je precies wilt. Misschien wil je een soundbar aanschaffen omdat het geluid van je tv niet meer goed werkt. In dat geval gaat de kwaliteit al enorm vooruit met een simpel model uit de lagere prijsklassen.

Als je echter zeker wilt zijn van het beste geluid, dan moet je een soundbar kiezen met hi-res audio en surround geluid. Je kunt het geluid nog verbeteren met achterspeakers en/of een subwoofer – deze helpen om het surround effect te creëren en de bas door je lijf te laten trillen wanneer dat gewenst is.

Of ga nog een stapje verder en kies een soundbar met Dolby Atmos om van je favoriete series op Netflix en Disney plus te genieten!

Met een multiroom opstelling is de geluidskwaliteit overal in huis optimaal

Misschien wil je een soundbar combineren om ook door het hele huis van je favoriete muziek te genieten. In dat geval kan je er een uitkiezen die zich draadloos laat verbinden met speakers die door het hele huis geplaatst worden. Dit heet een multiroom opstelling en het heeft het voordeel dat het geluid overal hetzelfde is en de muziek niet onderbreekt als je even de kamer moet verlaten om te plassen bijvoorbeeld.

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!