zonnepanelen header
Wonen

Kapschuur zelf maken

Mijn man en ik wilden onze tuinmeubelen niet langer naar zolder sjouwen als het regent of in de winter, maar we willen ze natuurlijk wel netjes kunnen opbergen. Daarom zijn we eens gaan kijken naar kapschuren: houten schuurtjes met open wanden. Dat staat ook nog eens leuk in de tuin! Nu ben ik zelf niet zo handig, maar mijn man wel, en hij wil graag een kapschuur zelf maken. Hier vertel ik je wat hij tot nu toe heeft uitgevonden over het zelf in elkaar zetten van zo’n kapschuur.

drogisterij aanbieding bol

Kapschuur bouwpakket

Er zijn gelukkig al kapschuren in alle soorten en maten te koop. Deze worden vaak als zelfbouw bouwpakket verkocht. Als je een kapschuur bouwpakket koopt, scheelt dat een hoop werk. In zo’n bouwpakket zit alles wat je nodig hebt voor je kapschuur: bouwtekening, hout, dakbedekking en bevestigingsmaterialen. Je hoeft dus niet zelf alles los bij elkaar te kopen en op maat te zagen, en bovendien heb je duidelijke aanwijzingen voor hoe je de kapschuur in elkaar moet zetten. Je kunt bouwpakketten voor kapschuren vinden bij gespecialiseerde handelaars.

Een kapschuur zelf maken? Wanneer je een beetje handig bent, kun je dit met een kant en klaar pakket, een hoop geduld en wat extra handen, prima zelf!

Kapschuur met berging

Een leuke combinatie is een kapschuur met een berging erin verwerkt. Je hebt dan dus niet alleen een overkapping, maar een gedeelte van de kapschuur is afgesloten zoals een normaal schuurtje. Handig om bijvoorbeeld de kussens van je tuinmeubels in op te bergen! Het hangt ervan af hoe groot je je kapschuur wilt maken, maar in principe is er heel veel mogelijk: Je kunt de berging compleet maken met deuren en ramen, en groot genoeg voor bijvoorbeeld je fietsen, barbecue, gereedschap en wat je nog meer wilt opbergen in de tuin.

Tuinmeubelen onder de overkapping

We hebben dus gezien dat we veel kanten op kunnen, willen we een kapschuur zelf maken, en dat het zeker niet moeilijk hoeft te zijn. Wij gaan voor een kapschuur met berging, zodat we onze tuinmeubelen onder de overkapping kunnen opbergen als het regent of in de winter, en de kussens lekker droog binnen in de berging. Misschien heb je bij het lezen van onze ervaringen ook de smaak te pakken gekregen. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem dan zelf eens een kijkje bij een handelaar. Wie weet zit er de perfecte kapschuur voor jou bij!

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!