zonnepanelen header
Werk

Tips tegen zweetvoeten in werkschoenen!

Het dragen van de juiste werkkleding is van essentieel belang om je werkdag soepel te laten verlopen. Toch komt het regelmatig voor dat midden op de dag je schoenen niet meer comfortabel aanvoelen en je zelfs last krijgt van zweetvoeten. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten! Daarom vertel ik je wat tips tegen zweetvoeten zodat je de perfecte werkschoenen kan aanschaffen waar zelfs zweetvoeten niet tegenop kunnen.

algemeen banner bol.com

Oorzaak van zweetvoeten

Het krijgen van zweetvoeten kan iedereen overkomen. Om dit probleem tegen te gaan, moet je de oorzaak aanpakken: de schoenen die je draagt. Want zweetvoeten ontstaan wanneer er geen evenwicht is tussen de hoeveelheid vocht en warmte in je schoenen. Doordat de balans niet optimaal is, gaan je voeten zweten wat leidt tot een onaangename zweetgeur dankzij de bacteriën die zich kunnen ontwikkelen.

Gevolgen van zweetvoeten

De zweetgeur wordt niet alleen ervaren als onaangenaam in sociale situaties, maar brengt ook hygiënische problemen met zich mee. Doordat de vocht- en warmte balans verstoord is, wordt de huid gevoeliger. Dit kan leiden tot het sneller krijgen van klachten zoals voet- en nagelschimmels.

Tips voor de oplossing tegen zweetvoeten in werkschoenen!

Ben jij het oncomfortabele gevoel van zweetvoeten ook zat? Dan vind je hieronder handige tips tegen zweetvoeten in werkschoenen om zo het ontstaan te voorkomen.

 1. Schaf de juiste werkschoenen aan

  Schoenen gemaakt van materialen zoals rubber, creëren de perfecte omgeving voor het ontstaan van zweetvoeten. Schaf daarom werkschoenen van leer aan met voldoende ademend vermogen. Zo kan overtollig vocht de schoenen verlaten en de blijft de huid beschermd en onbeschadigd.

 2. Het afwisselen van werkschoenen

  Dit is zeker aan te raden, zodat je de schoenen die je niet draagt kan laten luchten.

 3. Het aanschaffen van de juiste sokken

  Dit is ook een belangrijke tip tegen zweetvoeten. Door elke dag een schoon paar sokken van katoen of wol te dragen, kunnen de sokken beter vocht verwerken en je huid optimaal blijven beschermen.

 4. Door je voeten goed af te drogen na het wassen

  Zo vermijd je het gevoelig worden van je voeten. Daarnaast kan je je voeten ook dagelijks insmeren met een speciale voetenzalf tegen het ontstaan van zweetvoeten.

Zeg vaarwel tegen zweetvoeten!

Het dragen van de juiste werkschoenen is niet alleen belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Maar is ook onmisbaar in het voorkomen van het oncomfortabele gevoel dat zweetvoeten met zich meebrengt. Met werkschoenen van het juiste materiaal, zoals te vinden bij ARBO Safety Shoes, zijn zweetvoeten verleden tijd en genieten jouw voeten van niets anders dan comfort en bescherming.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!