vloerverwarming header
Wonen

Zo kies je de beste steiger voor jouw klus!

Ga je binnenkort aan de slag met klussen in of rondom huis? Dan kan het zomaar zijn dat je daar een steiger voor nodig hebt. En laat het uitzoeken nu net iets zijn wat je waarschijnlijk niet iedere dag doet. Daarom helpen wij je graag op weg met tips om de juiste en beste steiger te kiezen voor jouw klus!

Nordvpn banner

Zo kies je de juiste en beste steiger voor jouw klus!

Er zijn verschillende soorten steigers. Welke de beste steiger voor bij jouw klus is, ligt heel erg aan de klus zelf. Bedenk daarom, voordat je op zoek gaat, waarvoor je de steiger gaat gebruiken. Of je deze binnen of buiten gaat gebruiken, intensief of niet zo vaak gaat gebruiken en wat de werkhoogte is waar je op gaat werken.

Daarnaast is het ook belangrijk te bedenken hoe vaak je de steiger gaat vervoeren. Heb je naast klussen thuis ook klussen ergens anders? Dan kan je je eens verdiepen in steiger aanhangers. Dit zijn speciale aanhangers waarmee je heel gemakkelijk een steiger kunt vervoeren.

Kamersteiger of rolsteiger

Bij steigers kun je kiezen uit twee soorten namelijk een kamersteiger of een rolsteiger. Een kamersteiger is heel makkelijk in elkaar te vouwen en kun je eenvoudig vervoeren. Deze wordt vaak gebruikt voor klussen binnenshuis. Rolsteigers daarentegen zijn geschikt voor klussen buitenshuis. Rolsteigers kan je makkelijk verplaatsen en zijn eenvoudig in elkaar te zetten.

Let daarnaast nog op de volgende dingen bij het kiezen van de beste steiger voor jouw klus:

 • Platform lengte en steigerbreedte

  Steigers worden aangeboden in allerlei verschillende soorten en maten. De lengte van het platform en steigerbreedte hebben betrekking op het werkoppervlak. Hoe langer het platform en hoe breder, hoe groter het werkoppervlak en hoe meer werkruimte je dus hebt.

 • Verschil tussen werk- en platformhoogte

  Daarnaast krijg je te maken met zowel een werk- als platformhoogte. De werkhoogte is de hoogte waarop je werkt, dus tot waar je met je armen kunt reiken wanneer je op de steiger staat. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je werkt.

 • Uitbreiden van de kamersteiger of rolsteiger

  Veel steigers zijn uit te breiden met losse onderdelen. Handig wanneer je later toch ineens een andere klus wilt oppakken waar je misschien hoger voor moet werken of waar je andere steigeronderdelen voor nodig hebt.

 • Certificatie

  Zorg ervoor dat je bij het aanschaf goed let op de certificatie. De beste steiger die is gecertificeerd en voldoet namelijk aan alle veiligheidsnormen.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!